12 October 2011

10 OCTOBER 2011

Alhamdulillah... 

dah genap dua tahun kami berkawan. banyak benda yg kami dah lalui sepanjang dua tahun ni. hee. kami berharap agar hubungan kami akan kekal sampai ke akhir hayat kami, insyaAllah (:
tahun ni sambutan bese2 je sbb baru kawan kn. hee. kami cume bagi hadiah je. xde kek pun. huk3. tp hadiah 
die chumel. nanti la upload pic. hkhk

Nur Aswad  Mardhati


nak CUPCAKES macam ni. huk3



love,
aswad & mar 

26 May 2011

Are you ready?

Im not ready. So how?
Memandangkan cuti semester kali ni panjang sampai 4bln. So, i have to find a job. Huh!

Nak dpt sks x kesampaian. So, ak try mtk jd RA. Mule2 mmg excited sgt2. Tp skg rse risau, takut sume ade. Takut xbole bg komitmen. Mcm2 takut.

Tp setelah di pk blk, ak terima. Ak terima sebab keje 2 leh bg pengalaman kt dri ak sndri. Mane tau nti ade rezeki ak smbng PHD. Keje ni leh bg guideline tuk ak. Thus, i hope that i will do the best! InsyaAllah.

Love,
Mar (:

14 January 2011

keSIBUKan melanda !!!


BUSY! BUSY! BUSY!
huhu..benda yg paling xdpt nk elak is BUSY..yela..bile kelas da bermula mcm2 nk kne wat..nk dftr itu la ini la..name pn student kan..redha je la..tapi..seBUSY mane pn kami..we r still together even kadang2 tu de jgk salah faham sikit2..

BUSY bukanlah alasan if satu2 hubungan tu rosak @ pudar..but it depends on each other..jgn pentingkan diri sendiri ok..hee[*pesanan ni tuk kami jgk (:]
Love,
Aswad & Mar

01 January 2011

Happy New Year 2011 !!!


ape..da thn 2011??cptnye...kami bersyukur krn masih dipjgkn umur sehingga ke detik ini..alhamdulillah..on this new year we r not celebrate it..just sit at home and watching TV..hee(yeke??)

so many wishlist and dream that we have..insyaAllah with our own efforts everything will come true as we want..amin~
Love,
Mar :p

10 OCTOBER 2010

Kini genaplah hubungan kami setahun..alhamdulillah..telah banyak yg kami lalui sepanjang setahun perkenalan ni..macam2 yg kami dpt antara satu sama lain..kami dpt mengenali hati budi masing2 dgn lbh dekat..but, 1 year is only a short time..masih byk yg kami perlu pelajari spy hubungan kami kekal buat selamanya (:

*To NurAswad...i love you and always love you till my last breath..



Love,
Mar :p

30 August 2010

makeover

with my classmate kak mira (:

*for more info just go http://www.facebook.com/profile.php?id=1389787064 -> FB of the person who makeover my face (:
Love,
Mar :p

18 August 2010

10 OCTOBER 2009

 
malam tu ade event sempena ari raye 'night of faizin' kat fakulti..event yg dibuat oleh student diploma..free lak tuh..sape yg xnk kn..so,my friends n i pun dgn happy+bersemangat nk pg..pdhl time 2 my mom wat open hse at bangi..xpe la..bile lg nk same2 ngn membe..

dipendekkn cite, malam tu i teringin nk take a pic wif someone yg i suke tgk..xtau np..jus suke pndang je dat time..i gtau membe(ina)..yg i nk jgk amik pic ngn dat boy xkire pe pn..lantak la org nk ckp pe..haha..xmalu tol an..tp yela jus nk amk gmba je..mmg xde prasaan pe pn..

then,i n ina g toilet..nmpk plk dat boy yg i nk amk pic tu..seram siot time 2..nk pnggil membe2 die ramai..pastu,i ngn ina hold dlu..tgu jp g..hehe..

lastly,i ngn membe2 g blk kt toilet n kbtln dat boy lalu..pe ag membe pn tlg pgglkn.."awak2,membe sy nk amk gmba ngn awk leh x?'..die pun ngn segan silu jwb 'gamba?ha..bole2..'..haha..klaka kot..so sweet~..i'm really mish dat time..dan bermulalah perkenalan kami 'NurAswad+Mardhati' sehingga ke hari ini dan selamanya... 
                                                            
Love
Mar :p
                  
                                         

17 July 2010

Doa


Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang
Ya Allah…

Seandainya telah Engkau catatkan…
Dia milikku tercipta buatku…
Satukanlah hatinya dengan hatiku…
Titipkanlah kebahagiaan antara kami…
Agar kemesraan itu abadi…


Ya Allah…
Ya Tuhanku yang Maha Mengasihani…
Seringkanlah kami melayari hidup ini…
Ketepian yang sejahtera dan abadi…
Maka jodohkanlah kami…


Tetapi Ya Allah…
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku…
Bawalah dia jauh daripada pandanganku…
Luputkanlah dia dari ingatanku…
Dan periharalah aku dari kekecewaan…


Ya Allah ya Tuhanku yang Maha Mengerti…
Berikanlah aku kekuatan…
Menolak bayangannya jauh ke dada langit…
Hilang bersama senja yang merah…
Agarku sentiasa tenang…
Walaupun tanpa bersama dengannya…


Ya Allah yang tercinta…
Pasrahkanlah aku dengan takdir-Mu…


Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan
Adalah yang terbaik untukku…
Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui…
Segala yang terbaik buat hamba-Mu ini…


Ya Allah…
Cukuplah Engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku…
Di dunia dan akhirat…
Dengarkanlah rintihan daripada hamba-Mu yang daif ini…
Jangan Engkau biarkan aku sendirian…
Di dunia ini mahupun di akhirat…
Menjuruskan aku ke arah kamaksiatan dan kemungkaran…
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman…
Agar aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup…
Ke jalan yang Engkau redhai…
Dan kurniakanlah kepadaku keturunan yang soleh dan solehah…


Ya Allah…
Berikanlah kami kebahagiaan di dunia dan akhirat…
Dan periharalah kami dari azab api Neraka…

Amin…amin…Ya rabbal ‘aalamin.
Love,
Aswad & Mar (:

video

KGB - Hadirlah Kasih